Reisgeneeskunde

Voor u op reis gaat

De internist-infectiologen van de afdeling Infectieziekten en Immuniteit nemen ook deel aan de raadplegingen van het vaccinatiecentrum. Voor informatie over reisadvies en vaccinaties kunt u terecht op de website van de Jessa Travel Clinic.

 

Na terugkeer

Indien u binnen 4 weken na terugkeer uit de tropen koorts ontwikkelt, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met de dienst Infectieziekten en Immuniteit (011 33 76 50). Uw klachten kunnen namelijk een uiting zijn van een ernstige infectieziekte. Een snelle diagnose is belangrijk voor uw gezondheid. Op onze raadpleging wordt u behandeld door een gespecialiseerd behandelteam met ruime ervaring op het gebied van tropengeneeskunde.

 

Bij andere klachten verwijzen wij u eerst naar de huisarts. De huisarts kan u, indien nodig, doorverwijzen naar onze raadpleging.

 

Overigens zijn medische problemen tijdens en na de reis niet altijd van ‘tropische' aard. Zo ontstaan er bijvoorbeeld frequent luchtweginfecties door aircosystemen, of kan u een infectie oplopen voor of na de reis.