Reisgeneeskunde

Voor je op reis gaat

De internist-infectiologen van de afdeling Infectieziekten en Immuniteit nemen ook deel aan de raadplegingen van het vaccinatiecentrum. Voor informatie over reisadvies en vaccinaties kun je terecht op de website van de Jessa Travel Clinic.

 

Na terugkeer

Als je binnen 4 weken na terugkeer uit de tropen koorts ontwikkelt, dan kun je rechtstreeks contact opnemen met de dienst Infectieziekten en Immuniteit (011 33 76 50). Je klachten kunnen namelijk een uiting zijn van een ernstige infectieziekte. Een snelle diagnose is belangrijk voor je gezondheid. Op onze raadpleging word je behandeld door een gespecialiseerd behandelteam met ruime ervaring op het gebied van tropengeneeskunde.

 

Bij andere klachten verwijzen wij je eerst naar de huisarts. De huisarts kan je, indien nodig, doorverwijzen naar onze raadpleging.

 

Overigens zijn medische problemen tijdens en na de reis niet altijd van ‘tropische' aard. Zo ontstaan er bijvoorbeeld frequent luchtweginfecties door aircosystemen, of kan je een infectie oplopen voor of na de reis.