Informatiesessie voor mantelzorgers van personen met dementie

IMGL0443 U werd geconfronteerd met de diagnose "dementie" bij uw naast familielid. Ongetwijfeld brengt dat vele vragen en twijfels met zich mee.

 

De medewerkers van de geheugenkliniek willen hun expertise met u als mantelzorger delen.  Hiervoor nodigen zij u uit op een éénmalige infonamiddag "Psycho-educatie over dementie".

 

Er wordt zoveel mogelijk relevante uitleg gegeven over dementie en de vragen die u op dat moment heeft, worden beantwoord. Onderwerpen als ‘wat gebeurt er in de hersenen', ‘wat zijn de symptomen en de behandelingsmogelijkheden', 'hoe omgaan met', de sociale voorzieningen, financiële tussenkomsten, veiligheid in de woning en mogelijke hulpmiddelen worden aangesneden. Adviezen naar het dagelijks functioneren en de thuissituatie worden gegeven. Brochures en teksten over allerhande aspecten van dementie en ondersteunende initiatieven worden ter beschikking gesteld.

 

Om als familielid van een persoon met dementie deel te nemen aan deze informatiesessie dient u zich in te schrijven via dit formulier.

 

Inschrijven kan tot één week voor de infosessie!

 

De infosessie vindt plaats op campus Salvator. Vraag aan de onthaalbediende de weg naar de juiste locatie.