Woordenboek

2-factor authenticatie of 2-staps verificatie 2-factor authenticatie of Multi Factor Authentication (MFA) zorgt ervoor dat je je naast een wachtwoord nog via een tweede factor (meestal smartphone) dient kenbaar te maken. 2-factor authenticatie wordt steeds vaker toegepast bij toepassingen die je via het internet kan gebruiken. Ook banktoepassingen maken vaak gebruik van MFA.
Beveiligde browser sessies Dit zorgt ervoor dat je Jessa documenten die in jouw Office 365 omgeving zitten niet kan downloaden naar een map op de privé pc. Hiermee voorkomen we dat Jessa gegevens op privé toestellen terecht komen. Het is bovendien niet mogelijk om de geïnstalleerde client toepassingen te gebruiken op de privé pc (vb. Outlook). Enkel de online toepassingen kunnen vanop een privé pc gebruikt worden via de browser (vb. Outlook web client). 
Bing Bing is de zoekmachine van Microsoft. Wanneer je via de Edge browser werkt, dan is deze zoekmachine geïntegreerd met je eigen Office 365 profiel. Je kan dan zoeken in zowel publieke websites als binnen de Jessa omgeving.
Edge Microsoft Edge is een webbrowser die gekoppeld kan worden met jouw Office 365 profiel. De koppeling kan enkel plaatsvinden wanneer je met je eigen Windows login bent aangelogd op de computer. 
Kanalen in Teams In Teams wordt er steeds gewerkt met kanalen. Standaard heeft elk Team het kanaal ‘Algemeen’. Een Teameigenaar kan zelf een kanaal aanmaken en heeft hierbij de keuze tussen een publiek kanaal of een privé kanaal. Een publiek kanaal is toegankelijk voor alle leden van het Team. Een privé kanaal is een afgeschermd kanaal dat enkel gebruikt kan worden door Teamleden die expliciet zijn toegevoegd. De volledige inhoud (gesprekken, bestanden,…) van het privé kanaal is bijgevolg enkel toegankelijk voor de leden van het privé kanaal.
Licentieprofiel

Binnen het Jessa ziekenhuis wordt gewerkt met 2 licentieprofielen:

  • Het STANDAARD profiel biedt alle basismogelijkheden van Office 365 maar dit enkel via de online apps met de webbrowser.
  • Het POWER profiel biedt naast de basismogelijkheden ook nog bijkomende functionaliteiten en laat toe dat ook de Windows client* toepassingen gebruikt kunnen worden.
In ons huis heeft 80% van de gebruikers een STANDAARD profiel en 20% een POWER profiel. Om een POWER profiel te verkrijgen, moet je aan specifieke voorwaarden voldoen aangezien deze licentie 5X duurder is dan een STANDAARD profiel. 
MAM - Mobile Application Management Dit zorgt ervoor dat je bij het opstarten van een toepassing met Jessa gegevens op een mobiel toestel (iOS/Android) een PIN-code moet ingeven. Alsook is het onmogelijk om Jessa gegevens te downloaden naar het mobiele toestel. Meer info over MAM vind je hier.
Office 365 Microsoft Office 365 is een verzameling van internet-diensten, bedoeld voor bedrijven, thuisgebruik en het onderwijs. Deze internetdiensten worden deels aangeboden als online diensten, deels als applicaties op desktop-pc, tablet en telefoon en als combinatie van beide. Klik hier om te kijken welke toepassingen zijn opgenomen in de O365 suite. 
One Drive Persoonlijke werkomgeving binnen O365. Je nieuwe L-schijf, zeg maar. Via deze toepassing kan je documenten delen met andere interne personen. Wil je een document delen met een grote groep van mensen? Plaats het dan in het relevante kanaal van Teams. 
Outlook E-mailservice van Microsoft. 
Sharepoint SharePoint is een online samenwerkingsplatform, dat gebruikt wordt voor het beheren van documenten en  processen en waar je makkelijk online kan samenwerken. Microsoft Teams maakt gebruik van SharePoint. Zo worden bijvoorbeeld bestanden die je deelt in Teams, opgeslagen in SharePoint. 
Teams Microsoft Teams is de samenwerkingstool van Office 365. Via een gedeelde 'werkruimte' brengt Microsoft Teams personen, inhoud en applicaties samen. In deze werkruimte kan je onderling communiceren, efficiënter samenwerken en eenvoudig bestanden delen. 
Web client Als web client wordt een applicatie zoals Outlook opgestart vanuit je webbrowser (bij voorkeur Edge). Er is geen fysieke installatie van de applicatie op je PC nodig. De web client kan vanop elke pc met internettoegang opgestart worden. 
Windows client Bij Windows client is de applicatie fysiek op je PC geïnstalleerd. Enkel via Jessa pc's kan je gebruik maken van de Windows client om te connecteren naar jouw O365-omgeving. 
De Windows client van Office toepassingen is op bijna alle pc’s geïnstalleerd. Het is echter afhankelijk van het licentieprofiel van de gebruiker welke functionaliteiten beschikbaar zijn binnen de Windows client. Een gebruiker met een STANDAARD profiel kan namelijk via de Windows client geen gebruik maken van specifieke Office 365 functionaliteiten zoals het werken met meerdere gebruikers gelijktijdig in een bestand.