MicrosoftTeams-image (22)Je hebt het misschien al opgemerkt? De grote en kleine vergaderzaal in Huis 9 op campus VIR én de kleine vergader- en raadzaal op campus SAL ondergingen een upgrade. Deze zalen zijn voortaan uitgerust met 2 grote schermen die je tijdens een (online) vergadering of presentatie steeds kan gebruiken. Hieronder vind je laatste nieuwigheden en updates die ervoor zorgen dat je de vergaderzalen vlot kan gebruiken.

 

 

Handleidingen

Om je op weg te helpen, vind je in elke vergaderzaal een handleiding terug. Ben je vergeten hoe het bedieningspaneel werkt of hoe je via de schermen kan presenteren? Dan kan je de handleiding gebruiken. Download ze hier:

 

Handleiding - Kleine vergaderzaal huis 9 (campus VIR)

Handleiding - Grote vergaderzaal huis 9 (campus VIR)

Handleiding - Kleine vergaderzaal campus SAL

Handleiding - Raadzaal campus SAL

Handleiding - aula campus SAL

 

 

Online vergaderen 

Wil je in één van de vergaderzalen een Teams-vergadering starten? Denk dan zeker aan volgende puntjes:

  • Zorg ervoor dat de vergaderzaal als deelnemer is uitgenodigd via Outlook (zie e-mailadres op de handleiding) én dat de zaal gereserveerd is in Ultimo.
  • Schakel de tv’s in via het bedieningspaneel en kies vervolgens voor Input 1.
  • Start de vergadering door op de tablet op de knop ‘Deelnemen’ te klikken.

 

LET OP

  • Wanneer je in een Teams-vergadering bent, moet je de HDMI-kabel niet gebruiken. De vergadering wordt al op het rechtse televisiescherm getoond.
  • Alvorens je de vergadering start, moet elke laptop-gebruiker in de zaal zowel de micro als het geluid dempen.

 

 

Microsoft Whiteboard

In de vergaderzalen - die uitgerust zijn voor online Teams-vergaderingen - heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van het Microsoft whiteboard om aantekeningen te maken tijdens je vergadering. Je start het tekenbord (rechtse televisiescherm) op door tijdens de Teams-vergadering op het icoontje 'scherm delen' te klikken en vervolgens 'Microsoft whiteboard' te selecteren . De tekening is voor iedere Teams-deelnemer zichtbaar.


Ben je benieuwd wat er nog allemaal mogelijk is met dit whiteboard? Neem dan zeker hier een kijkje.

 

 

Microfoons Raadzaal campus SAL

Laadstation

De microfoons in de raadzaal van campus SAL zijn batterij gevoed. Het is dus mogelijk dat de microfoon niet werkt en een batterijpack moet gewisseld worden. Deze bevinden zich onder de rode knop.