Patiëntenbegeleiding

Sociale dienst

 

Een ziekenhuisopname is vaak ingrijpend. Als patiënt word je geconfronteerd met persoonlijke of familiale problemen, moeilijkheden van sociale of administratieve aard, vragen omtrent je ontslag, twijfels of angsten

van religieuze of levensbeschouwelijke aard of taalproblemen. In ons ziekenhuis staan diverse medewerkers voor je klaar om je hierbij te ondersteunen.

 

Meer informatie over de sociale dienst, de intercultureel bemiddelaar, de morele dienst en de pastorale dienst vind je hier.

 

Psychologische begeleiding

De ziekte ‘kanker’ en de behandeling ervan brengen veel veranderingen in het leven teweeg. Er zijn niet enkel de gevolgen op lichamelijk vlak, maar ook de denk- en gevoelswereld en de relaties met anderen worden erdoor beïnvloed.

 

Door al deze veranderingen komt er een proces van aanpassing op gang. Om jou en/of je omgeving hierbij te ondersteunen, kan de medische behandeling aangevuld worden met psychologische begeleiding. Dit kan bestaan uit een eenmalig gesprek, een kortdurende of een langer durende begeleiding. 

 

Als je of iemand uit je naaste omgeving een gesprek wenst met een psycholoog, gelieve je dan te richten tot je behandelend arts of tot een verpleegkundige.

Gesprekken met een psycholoog zijn vrijblijvend en kosteloos.

 

PDF icoonPsychologische begeleiding voor mensen met kanker