Werking van de daghospitalisatie

 • Voer wanneer je in het ziekenhuis komt je identiteitskaart in de kiosk.
 • Je krijgt een papiertje waar op staat waar je naartoe moet (E5 of D5, volg de blauw of bruine bewegwijzering). Daarna neemt de verpleegkundige bloed bij je af en doet hij/zij een intake- of anamnesegesprek.
 • Het kan gebeuren dat wij je vragen om de bloedafname op het klinisch laboratorium op de tweede verdieping te laten uitvoeren.
 • Tijdens je verblijf in het dagziekenhuis begeef je je op het afgesproken uur naar de wachtzaal op E5 (blauwe pijl), wachtzaal 591
 • Na je consult bij de arts geef je je dossier terug aan de verpleegkundige op de plaats waar je bloed liet trekken. De verpleegkundige zorgt dat de behandeling zo vlug mogelijk gestart wordt, en de apotheek bereidt je medicatie voor.
 • Hou wel in het achterhoofd dat een bloedtransfusie een paar uur kan duren.
 • Soms moet je enkel voor de behandeling en niet een dokterconsult langskomen. In dat geval kan je ’s morgens bellen om je medicatie te bestellen (de verpleegkundige geeft je bij de eerste behandeling de nodige uitleg).
 • Tijdens je behandeling maak je aan de balie een nieuwe afspraak. Het eerste uur is het tijdstip waarop wij je de volgende keer op de daghospitalisatie uitnodigen. Het tweede uur is het tijdstip waarop je bij de arts wordt verwacht.
 • Wees zeker op tijd aanwezig, zodat iedereen vlot behandeld kan worden en de wachttijden beperkt blijven. Als je niet op tijd of helemaal niet op je afspraak kan zijn, vragen wij je om het daghospitaal te verwittigen op het telefoonnummer 011 33 79 79.
 • Je hebt in het dagziekenhuis ook de mogelijkheid om informatiefolders te raadplegen.
 • Met al je vragen kan je steeds terecht bij het team van de daghospitaal.

 

Maaltijden

Tijdens je verblijf in het daghospitaal krijg je als patiënt koffie, thee of water. Als lunch wordt er steeds een warme - of broodmaaltijd voorzien, uitgedeeld door de vrijwilligers of de verpleegkundigen.

 

Bezoek

Je mag altijd een begeleider meebrengen naar het ziekenhuis. Wij houden dit aantal graag beperkt, zodat er voldoende rust en ruimte is voor iedereen. Probeer het bezoek van kinderen te beperken. Niet alleen zijn kinderen drukker dan volwassenen, ook zijn vele patiënten gevoeliger voor de ziektekiemen. Kinderen dragen dikwijls griepjes of verkoudheden mee uit de school of kinderopvang. Deze schijnbaar banale ziektekiemen kunnen voor onze patiënten soms echt gevaarlijk zijn.

 

Parkeren

Parkeren kan steeds op de bezoekersparking. Je kan bij het secretariaat je parkeerkaartje laten aanpassen naar een uitrijkaartje voor 1 euro.

Reisvergoeding

Aan het einde van je behandeling wordt door het secretariaat een formulier opgemaakt, bestemd voor de mutualiteit.