Enkele weken voor uw opname

onthaal hostessen Als uw arts u inschrijft in het dagziekenhuis heelkunde, moet u zich niet op voorhand aanmelden in het ziekenhuis. Uw arts zal ook uw kamerkeuze doorgeven aan de opnamedienst. Let wel, als u voor een tweepersoonskamer kiest zou het ook kunnen dat u op een zaal ligt.

 

Als deze inschrijving niet gebeurd is, dan heeft u zelf een inschrijvingsformulier ontvangen. U moet zich dan hiermee aanmelden aan de inschrijvingsbalie van het ziekenhuis. Dit gebeurt best enkele dagen op voorhand.

 

Indien nodig kan uw behandelend arts enkele bijkomende onderzoeken bij u (laten) uitvoeren, voor hij overgaat tot de ingreep; bijvoorbeeld een hartonderzoek, bloedafname, foto's van de longen,... Deze onderzoeken moeten enkele dagen vóór de dagopname uitgevoerd worden, waardoor uw dagopname vlotter zal verlopen.

 

Indien u medicatie neemt, bespreek dan op voorhand met uw behandelend arts welke medicatie u eventueel op voorhand moet stopzetten én welke medicatie u op de dag van de ingreep wel/niet mag innemen.

 

Plan op de dag van de ingreep best geen andere afspraken buiten het ziekenhuis.