Werking van de daghospitalisatie

  • Bij het binnenkomen, voer je je identiteitskaart in de kiosk. Je krijgt een papiertje waarop staat waar je je moet aanmelden (zaal 1, 2 of 3 / kamer 4, 5 of 6).
  • Daarna neemt de verpleegkundige bloed bij je af en voert hij/zij een opnamegesprek. Het kan voorvallen dat we je vragen om de bloedafname op het klinisch laboratorium op de tweede verdieping te laten uitvoeren.
  • Tijdens je verblijf in het dagziekenhuis begeef je je op het afgesproken uur naar de wachtzaal van je behandelend arts.
  • Na je consult bij de arts geef je je dossier terug aan de verantwoordelijke verpleegkundige. Het voorschrift gaat naar de apotheek en de verpleegkundige zal je premedicatie opstarten. De apotheek zal deze medicatie zo vlug mogelijk bereiden.
  • Tijdens je behandeling maak je aan de alie een nieuwe afspraak. Het eerste uur is het tijdstip waarop wij je de volgende keer op de daghospitalisatie verwachten. Het tweede uur is het tijstip waarop je dan door de arts wordt onderzocht.
  • We verwachten dat je steeds op het afgesproken uur aanwezig bent om iedereen vlot te kunnen behandelen en de wachttijden voor iedereen te beperken. Als je niet op tijd of niet op je afspraak kan zijn, vragen wij je om het daghospitaal te verwittigen op het telefoonnummer 011 33 79 79.
  • Je hebt in het dagziekenhuis ook de mogelijkheid om informatiefolders te raadplegen. Daarnaast vind je er aankondigingen van infodagen voor patiënten en familie.
  • Met al je vragen kan je steeds terecht bij het team van de daghospitalisatie.

 

Maaltijden

Tijdens je verblijf in het daghospitaal krijg je als patiënt koffie, thee of water. Als lunch wordt er steeds een maaltijd voorzien (al dan niet met soep) van de buffetwagen, uitgedeeld door de vrijwilligers.

 

Bezoek

Je mag altijd een begeleider meebrengen naar het ziekenhuis. Wij houden dit aantal graag beperkt, zodat er voldoende ruimte is voor iedereen. Probeer het bezoek van kinderen te beperken. Niet alleen zijn kinderen drukker dan volwassenen, ook zijn vele patiënten gevoeliger voor ziektekiemen. Kinderen dragen dikwijls griepjes of verkoudheden mee uit de school of kinderopvang. Deze schijnbaar banale ziektekiemen kunnen voor onze patiënten soms echt gevaarlijk zijn. 

 

Parkeren

Parkeren kan steeds op de bezoekersparking. Je parkeerkaartje kan je bij het secretariaat laten aanpassen naar een uitrijkaartje voor 1 euro.

 

Reisvergoeding

Aan het einde van je behandeling wordt een formulier opgemaakt door het secretariaat, bestemd voor de mutualiteit.