Vermoeidheid

Vermoeidheid is één van de meest voorkomende nevenwerkingen van kanker en de behandeling ervan. Het is een ongewoon en overdadig gevoel van moeheid waarvan je met slapen niet verlost bent.

 

Vermoeidheid treedt op als je meer uitgeput bent dan normaal, wanneer je sneller moe bent na het uitvoeren van je gewone dagdagelijkse bezigheden of zelfs wanneer je helemaal niets doet.

 

Praktische tips om met vermoeidheid om te gaan vind je in ‘de praktische gids tegen vermoeidheid’. Je kan je gids vragen aan de borstverpleegkundige.

 

De Vlaamse Liga tegen Kanker organiseert in samenwerking met het Jessa ziekenhuis infosessies over vermoeidheid. Je krijgt meer informatie over de oorzaken van je vermoeidheid, tips om energie te sparen, tips om vermoeidheid te verminderen,… Deze sessies vinden 4 keer per jaar plaats op campus Virga Jesse. Meer informatie hierover kan je vragen aan iemand van het behandelende team.

 

Als je merkt dat de vermoeidheid je te zeer beperkt na afl oop van de behandelingen, kan je deelnemen aan een oncologisch revalidatieprogramma (zie hoger).