Goed verzorgd, beter gevoel

De Stichting tegen Kanker wil patiënten helpen door hun uiterlijk te verzorgen zodat zij, ondanks de effecten van de ziekte en de behandeling, toch een positief zelfbeeld kunnen behouden.

 

De Stichting tegen Kanker biedt gratis schoonheidsverzorging aan tijdens je behandeling. Dit om je wat meer comfort te bieden tijdens de behandelingen en je even in de watten te laten leggen tijdens deze periode.

 

De afspraak met de schoonheidsconsulent die aangeboden wordt in het kader van het programma “Goed verzorgd, beter gevoel” heeft tot doel gratis schoonheidsverzorging en advies te geven aan mensen die voor kanker in behandeling zijn. Dit aanbod geldt tijdens de opname in het ziekenhuis, in de dagkliniek of tijdens de ambulante verzorgingen.

 

Aanbod

Een verzorgingssessie omvat:

 • Demaquilleren en/of reinigen van het gelaat en de ogen.
 • Nareinigen met een lotion.
 • Lichte gelaatsmassage.
 • Aanbrengen van een huidverzorgend masker.
 • Handmassage (tijdens het inwerken van het masker, zo wordt de wachttijd nuttig en aangenaam besteed).
 • Verwijderen van het masker en opnieuw reinigen met een lotion.
 • Aanbrengen van een dagcrème.
 • Aanbrengen (indien gewenst) van een lichte, eenvoudig dagmaquillage: Fond de teint en poeder, maquillage van de ogen en bijtekenen van de wenkbrauwen, aanbrengen van lippenstift en accentueren van de gezichtsvorm met blush.

 

Omwille van kwetsbaarheid en vermindering van immuniteit bij kankerpatiënten zijn enkele behandelingen door onze consulenten toch verboden:

 • Epileren of andere handelingen waarvoor instrumenten of apparaten nodig zijn.
 • Nagels knippen (noch van handen noch van voeten).
 • Behandeling van een huid die letsels of irritatie vertoont.

   

Bij de minste twijfel raden wij aan vooraf het advies te vragen van de behandelende geneesheer of de oncoloog.

 

De gebruikte producten

Deze dienstverlening is enkel mogelijk dankzij de steun van de fi rma Beiersdorf NV die gratis de verzorgingsproducten van het merk Eucerin en de maquillageproducten Nivea beauté ter beschikking stelt. Het gekozen productengamma laat toe een volledige basismaquillage aan te brengen zonder hoge kosten te maken. De patiënten leren creatief te werken met een minimum aan producten en materiaal.

 

Tijdens de verzorging gebruikt de schoonheidsconsulente haar eigen producten, waarvoor geen bijdrage aan de patiënt wordt gevraagd. Zij mag dus de patiënt adviseren bij de keuze van de producten die het best bij hem passen, zodat zij later, indien gewenst, zelf de producten kan aanschaffen.

 

De schoonheidsconsulenten

De schoonheidsconsulenten die met de Stichting samenwerken hebben allen een specifieke opleiding van de Stichting gevolgd. De consulenten komen niet aan huis.

 

Praktische informatie

Voor wie: de verzorgingen zijn bedoeld voor alle patiënten op het dagziekenhuis oncologie.

Waar: dagzaal oncologie, Jessa Ziekenhuis, campus Virga Jesse.

Wanneer: op afspraak

Prijs: gratis

 

Inschrijven voor een verzorging maak je via het secretariaat oncologie of door te bellen naar het nummer 011 30 99 60.