Contact met lotgenoten

ondersteunende organisaties Je staat voor een borstoperatie of je hebt reeds een behandeling ondergaan. Hoe dan ook, je bent zeker niet alleen. Elk jaar zijn er in ons land vele vrouwen die zich in dezelfde situatie bevinden. Misschien wil je wel eens een  gesprek voeren met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt, om met elkaar te praten over de gevolgen die een operatie met zich meebrengt, over hoe het nu verder moet. Een gesprek met een lotgenote kan deugd doen, net als een gesprek in het ziekenhuis met iemand die weet wat je doormaakt.

 

Leven zoals Voorheen

In Vlaams-Brabant is Leven zoals Voorheen gevestigd. Deze vrijwilligersorganisatie wil vrouwen die geconfronteerd worden met borstkanker helpen om zo vlug mogelijk weer te leven zoals voorheen, door middel van emotionele steun en praktische hulp. Naar het brede publiek toe wil de vereniging informatie bieden en het taboe rond kanker doorbreken. Om dit alles te realiseren, werkt de groep nauw samen met professionele hulpverleners.

 

Leven zoals Voorheen

Liesbeth De Smet

 

tel: 016 22 66 94

e-mail: ...

website: www.levenzoalsvoorheen.be

 

Leven zoals Voorheen is eveneens een erkende organisatie, die gesteund wordt door de Vlaamse Stichting tegen Kanker en de Belgische Federatie tegen Kanker.

 

Inloophuis

Het Inloophuis is een ontmoetingsplaats voor mensen met kanker, hun familie en vrienden. Het is een open huis waar vrijwilligers een luisterend oor bieden en waar informatie wordt gegeven over initiatieven en organisaties die kunnen ondersteunen tijdens het ziekte- en verwerkingsproces.

 

Inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten

Schrijnwerkersstraat 9-11

3500 Hasselt

 

tel: 011 43 32 99

e-mail: ...

website: www.inloophuis.be

 

 

Andere zelfhulpgroepen

Jessa is een zelfhulpvriendelijk ziekenhuis. Hier vind je alvast meer informatie over hoe deze verenigingen jou tijdens je traject kunnen ondersteunen.