Voorstelling

 

De dienst Algemene en Abdominale Heelkunde van het Jessa Ziekenhuis is een goed uitgebouwde eenheid die haar speerpunten en vooraanstaande rol in de regio verder wil behouden en uitbouwen. We vormen in Jessa voor het eerst sinds haar fusie één dienst met een nieuw diensthoofd, dr. Bart Appeltans (zie foto). Klik hier voor een gedetailleerd teamoverzicht.

 

20200925 - dr. Bart Appeltans H

 

 

Met een zekere fierheid kunnen we zeggen dat we onze dienst in oktober en november hebben uitgebreid met 2 jonge chirurgen: dr. Martijn van der Pas met expertise in endeldarm- en dikdarmchirurgie en robotchirurgie enerzijds, en dr. Amine Karimi in de obesitaschirurgie anderzijds. Collega van der Pas zal het robotprogramma dat in 2019 werd opgestart door dr. Houben mee verder helpen uitbouwen voor colorectale chiurgie en dr. Karimi zal het obesitascentrum vervoegen samen met dr. Pierre Hourlay, dr. Bert Houben en Prof. dr. Gregory Sergeant en klaarstomen voor een toekomstige obesitasconventie en accreditering. 

 

Daarnaast was het binnenhalen van de pancreasconventie in 2019 een mooie kers op de taart van jarenlange inspanningen om hoogstaande complexe pancreaschirurgie uit te voeren met oog voor detail, wetenschappelijk onderbouw, multidisciplinariteit, goede resultaten en grote menselijkheid.

 

Op dit elan bouwen we verder aan de toekomst van onze dienst met als doel kwaliteitsvolle multidisciplinaire zorg op maat van de patiënt in alle deeldomeinen van de algemene en abdominale heelkunde aan te bieden.