Parking campus Virga Jesse

parkingcampusVJ

Campus  Virga Jesse heeft een parking die dag en nacht beschikbaar is voor patiënten en bezoekers.

 

De ingang van de parking bevindt zich aan de achterzijde van het ziekenhuis. Je geeft best dit adres in in je GPS: Kunstlaan 5, 3500 Hasselt.

 

Het ziekenhuis rekent een parkeertarief aan. Laat je parkeerticket niet in je wagen achter. Je hebt het nodig om af te rekenen aan de betaalautomaat in de hal van het ziekenhuis.

 

Ervaring leert ons dat de parking rond 10u en rond 14u vaak een verzadigingspunt bereikt. De vrije parkeerplaatsen worden vermeld op de dynamische parkeerborden van de stad Hasselt. Het openbaar vervoer  biedt steeds een goed alternatief om niet nodeloos lang aan te schuiven en naar een parkeerplaats te moeten zoeken.

 

Ook biedt Jessa twee gratis pendelbussen aan die elke dag heen en weer rijden tussen campus Virga Jesse en de parking op het einde van de Koning Boudewijnlaan of de parking van campus Salvator. Op de parking Koning Boudewijnlaan kan je gratis parkeren.

 

Het ziekenhuis is niet verantwoordelijk voor diefstal, beschadiging of ongevallen op de parking.

 

 

Patiënten brengen/halen (kiss&ride zone) en patiënten/bezoekers met een handicap

Om een vlotte doorstroming van patiënten te garanderen, kiezen we ervoor om de zone voor de hoofdingang van campus Virga Jesse om te vormen tot een klassieke kiss&ride strook waarbij de toegang gratis is, maar beperkt wordt tot maximaal 10 min. Ze is enkel bedoeld voor het afzetten en ophalen van minder mobiele personen. 

 

Door de nieuwe bestemming van deze zone, kunnen we niet anders dan het beperkt aantal parkeerplaatsen voor patiënten met een handicap te verplaatsen naar de reguliere betalende bezoekersparking, enkele minuten verderop. We kunnen op die manier het aantal parkeerplaatsen voor personen met een handicap niet alleen wat uitbreiden, we kunnen ze ook breder maken.