Elektronische communicatie huisartsen

JESSA-LINK

 

Een huisarts of een arts binnen een huisartsenpraktijk kan via een beveiligde netwerkverbinding het patiëntendossier inkijken, inclusief de laboratorium -en radiologische onderzoeken. Voor sommige onderzoeken of specialisten rechtstreeks een verwijzing of afspraak vastleggen voor de patiënt is ook mogelijk.

 

  • Mona (Medical Online Access): toegang tot het volledig medisch patiëntendossier, inclusief radiologie beelden. Vastleggen van verwijzing of afspraak is ook mogelijk.
  • Enterprise Viewer - Aanvragende arts: toegang tot de radiologie beelden waarvan de huisarts de aanvragende arts is

 

De inzage tot de medische informatie van de patiënt blijft tot 1 jaar na het laatste contact met het Jessa Ziekenhuis mogelijk.

 

Merk op dat de patiënt de inzagerechten kan wijzigen waardoor u als huisarts en/of arts binnen een huisartsenpraktijk geen toegang hebt tot het patiëntendossier van desbetreffende patiënt.

Jessa-link is een internettoepassing waarbij de huisarts enkel een webbrowser, internetverbinding en token nodig heeft.

 

Procedure aanloggen

 

https://extranet.jessazh.be/jessa-link

 

  • Gebruikersnaam: userid
  • Paswoord: cijfer paswoord gegenereerd door token

 

Opmerking

 

Het is mogelijk dat u de eerste maal een installatie procedure voor Juniper Network Connect (noodzakelijk voor het opzetten van de beveiligde netwerkverbinding), en voor de Citrix Receiver moet doorlopen.

Jessa-link is beschikbaar voor Windows XP, Windows Vista, Windows 7 en Mac OS X Lion

 

Nieuwe gebruikers Jessa-link

 

U kan uw aanvraag indienen via de rubriek aanvraag toegang.

 

MEDIBRIDGE

 

Medibridge is een beveiligd communicatiesysteem tussen het Jessa Ziekenhuis en de huisarts/doorverwijzer. Er worden dagelijks een 1200-tal verslagen verstuurd en dit maximaal  één uur na het valideren van het verslag.  Op voorwaarde dat de huisarts/doorverwijzer volgens onze gegevens een Medibridge adres heeft, kunnen de verslagen elektronisch verstuurd worden.

 

Welke medische informatie wordt via Medibridge verstuurd?

 

  1. Administratieve gegevens: het betreft meldingen (flash berichten) m.b.t. opname in en ontslag uit het ziekenhuis en in geval van overlijden van een patiënt.
  2. Medisch technische resultaten: verslagen van radiologie, pathologische anatomie en nucleaire geneeskunde worden in Medidoc formaat verstuurd.
  3. Medische verslaglegging: verslagen van klinische diensten kunnen verstuurd worden in volgende formaten: Medidoc, HealthOne en Omnisoft.
  4. Laboresultaten: verslagen van labo kunnen verstuurd worden in volgende formaten: Medidoc, HealthOne, Medar,  Medibase, Omnisoft, Prodoc en Windoc

 

Praktische informatie

 

Nieuwe medibridge gebruiker: U kan uw aanvraag indienen via de rubriek aanvraag medibridge

 

Contact informatie

Campus Virga Jesse

Stadsomvaart 11
3500 Hasselt
Tel. 011 30 81 11
Fax 011 30 84 48

Campus Salvator

Salvatorstraat 20
3500 Hasselt
Tel. 011 28 91 11
Fax 011 27 45 90

Campus St.-Ursula

Diestsesteenweg 8
3540 Herk-de-Stad
Tel. 013 55 17 11
Fax 013 55 28 70