HomeSamen sterk

Pfizer en Jessa slaan handen in elkaar voor klinisch onderzoek

Pfizer richt een strategisch gelegen satellietunit voor klinisch onderzoek op bij het Jessa Ziekenhuis om meer om vrijwilligers uit Limburg, de omliggende regio’s en de buurlanden aan te trekken.

De screening en follow-up van vrijwilligers gebeurt in Hasselt. Als de screening positief is, leggen vrijwilligers het eigenlijke Fase 1-onderzoek af in Brussel. Tijdens Fase 1 worden nieuw ontwikkelde geneesmiddelen toegediend aan gezonde vrijwilligers.

Dr. Anna Colzi, medisch directeur van de Pfizer Clinical Research Unit: “De Hasseltse satelliet-unit is een primeur. De samenwerking met het Jessa Ziekenhuis is van groot belang voor het klinisch onderzoek van Pfizer. Het biedt ons de kans om dichter aanwezig te zijn bij de vrijwilligers.“

Voor het Jessa Ziekenhuis is wetenschappelijk onderzoek uitbouwen één van de strategische pijlers. “Een partnership met één van de grootste geneesmiddelenproducenten heeft voor ons een belangrijke meerwaarde”, zegt prof. dr. Dirk Ramaekers, medisch directeur van het Jessa Ziekenhuis.