Roparun sponsort 49.000 euro voor wellnessruimte kankerpatiënten Jessa Ziekenhuis

wellnessruimte Het Jessa Ziekenhuis krijgt 49.000 euro van de Stichting Roparun voor de inrichting van een ontvangst- en wellnessruimte voor kankerpatiënten. Het bedrag komt uit de opbrengst van de Roparun 2011, een loopevenement van Parijs naar Rotterdam. De 20e editie hiervan vindt plaats van 11 tot 13 juni 2011. Het wellnessproject komt in het voormalige Provinciale Gezondheidscentrum naast campus Virga Jesse, en zou in het najaar van 2011 moeten klaar zijn.“Kanker grijpt in op alle aspecten van het leven. Naast de puur medische behandeling hebben kankerpatiënten dan ook heel wat andere noden,” legt zorgmanager Chris De Smet uit. “Hiervoor bieden we al heel wat ondersteuning. Dit gaat van wekelijkse relaxerende hand- aangezichts- of lichaamsmassages door gespecialiseerde vrijwilligers tot de maandelijkse schoonheids- en verzorgingsnamiddagen in samenwerking met het project Feel Good Look Better van de VLK. Sinds 2010 hebben we ook een samenwerking met de KTA2, waarbij de leerlingen als praktijkmoment een gezicht-, voet- en/of handverzorging aanbieden Daarnaast zijn we in het voorjaar gestart met een pilootsessie mindfulness. Het is de bedoeling om dit verder uit te bouwen voor een brede groep van
(ex)-patiënten.”


Medisch manager dr. Paul Bulens: “Al deze initiatieven kennen een groot succes en worden erg geapprecieerd door onze patiënten. De patiënten komen hiervoor frequent naar het ziekenhuis. Nu gebeurt dat meestal in een kille vergaderzaal of medische behandelruimte. We zouden dit graag zoveel mogelijk uit de ziekenhuissfeer trekken en aanbieden in een knusse, gezellige en meer huiselijke sfeer. Ook dat draagt bij aan het welzijn van de patiënten.”


Het Jessa ziekenhuis heeft hiervoor nu de geschikte locatie vrijgemaakt in het voormalige Provinciale Gezondheidscentrum naast campus Virga Jesse. Dit is een tijd geleden aangekocht door het ziekenhuis. Voor de inrichting van de ontvangstruimte en de twee wellnessruimten kan het ziekenhuis nu rekenen op de financiële steun van de Stichting Roparun. Zij stellen 49.000 euro ter beschikking voor de decoratie en het volledige meubilair van de drie ruimten. Vorig jaar sponsorde de Stichting Roparun ook al een hoofdhuidkoeler ter waarde van 15.000 euro.


De schenking is een extra motivatie voor het Roparun Team van het Jessa Ziekenhuis dat tijdens het Pinksterweekend 2011 voor de tweede keer zal deelnemen aan het loopevenement van 520 km. Het team verzamelde vorig jaar 25.000 euro voor het goede doel.

 

PDF icoonPlan wellnessruimte voor patiënten

 

Foto: Sven Dillen HBVL

 

Deelwebsite:

Roparun 2012 - Jessa Team 28