Welkom op de website van het Jessa Roparun Team 28

herbeleef roparun 2012 online

 

Herbeleef de avonturen van Jessa Rorarun Team 28 online

 

Zondag finishte Jessa Roparun Team 28 zonder kleerscheuren in de langste estafetteloop ter wereld. 530 kilometer in de benen. Proficiat jongens en meisjes!! Herbeleef hun avonturen op hun blog: jessaroparun2012.wordpress.com

Jessa Ziekenhuis blogt van Parijs naar Rotterdam

 

Net als vorig jaar kan je de avonturen van ons team online volgen. Meermaals per dag plaatsen de leden van het team sfeerverslagjes met foto’s op de blog. Je kan ook reacties op de verslagjes op de blog schrijven om de deelnemers een hart onder de riem te steken. Een kleine moeite waar je hen een groot plezier mee kan doen. Zeker doen dus.

 

 

Lijst basiskampen en doortochten online

 

Ben je dit weekend in de buurt en heb je zin om ons team lijfelijk een hart onder de riem te steken, spring dan zeker eens binnen in een van de basiskampen of stel je op aan een van de doortochtplaatsen. Een overzicht van waar ons team wanneer de tenten opslaat en passeert vind je in onderstaande lijsten.

 

XLS icoonBasiskampen

XLS icoonDoortochten

 

Zaterdag is het zover!

 

Zaterdag is het eindelijk zover, de start van de Roparun 2012! Voor het derde jaar op rij neemt het Jessa Ziekenhuis deel aan dit schitterend loopevent voor het goede doel. 25 enthousiaste artsen en medewerkers leggen van 26 tot en met 128 mei al lopend de afstand af tussen Parijs / Hamburg en Rotterdam. De afgelopen 2 jaar verzamelden we telkens 25.000 euro voor het goede doel. We hopen uiteraard stiekem om het dit jaar even goed te doen.

 

Namens de directie en alle artsen en medewerkers van het ziekenhuis veel succes voor Roparun Team 28!

 

12 mei: generale repetitie

 

roparun repetitie Frisjes, zwaar bewolkt, maar droog. Ideale omstandigheden om een generale repetitie te houden. En zo gebeurde ook op zaterdag 12 mei 2012. Bijna onze voltallige ploeg was op post en dat is altijd leuk om van onze collega’s een echt team  te maken. Team A bestaande uit de lopers Jan Lenaerts, Anna Repetskaya, Chris Vanhove en Tom Geuns, samen met fietsers Johan Bogaerts en Miek Hendrix  beten de spits af en vertrokken al lopend en fietsend doorheen de binnenstad van Hasselt richting Bokrijk.  Team B zou het parcours volledig oefenen met busje en kersverse chauffeurs.  Lopers Koen Thijsen (onze reserveloper, die al onmiddellijk na de start gezelschap kreeg van een blaffende poedel), Geert Corvers en zijn eega Belinda Swerts en Gert Vanhaeren vertrokken de andere richting uit. Zij werden vergezeld van fietsers Heidi Vanpol en Gino Valckeneers. Anneleen Loysch die tijdens roparun als kinesist meegaat, vergezelde de fietsers. Voor de nieuwbakken chauffeurs Evelien Schreurs en Frederik Perreman was dit een eerste kennismaking met wat Roparun nu is en wat er van hen verwacht wordt. Mieke Timmermans, die vorig jaar ook al meeging als chauffeur, deed even op soepele wijze voor wat nu eens echte rijkunsten zijn en hoe je een kaart kan lezen. Evelien en Frederik namen naadloos over. Introductie gelukt, nieuwe leden geïntroduceerd. Het verloopt vlotjes. Halfweg zouden beide teams elkaar tegen komen en volgt het begeleidende busje het andere team terug naar de startplaats.

 

Het weer hield stand, nog geen drupje uit de hemel. De routes, tot ergernis van sommige lopers, zijn niet zo duidelijk (of kunnen de heren/dames geen kaart lezen?). Voor enkelen lijkt dit alvast een wedstrijdje lopen tegen de tijd. Halfweg wordt, door wat onvoorspelde omwegen en het snelle lopen van enkele teamleden, Bokrijk. Daar is het even zoeken, want de, op het plan aangegeven parking, is een raadsel. Welke parking is dat nu weeral? Geen nood. Johan Reenaers, coördinator en bedenker van deze oefenloop,  aanwezig met moto om zich snel tussen beide teams te kunnen verplaatsen, zorgt dat de Teams elkaar snel vinden. Fietsen worden uitgewisseld, het busje volgt nu het andere team. Onze Johan moet nog een paar keer ingrijpen, want  ook tijdens deze oefenloop, hebben onze fietsers te maken met een platte band. Nooit eerder gehad tijdens onze Roparun, de pech (platte band) begon al bij de oefenloop in Manhay. Bij de generale repetitie nu tot 3 x toe.  Inventief als enkele leden waren gingen ze gewoon even van fiets ruilen ten huize Mieke Timmermans. Zij was weliswaar bestuurder van ons minibusje, haar echtgenoot gaf gewillig een fiets te leen, zodat fietsers en lopers verder konden.

 

Al bij al was het een mooie generale repetitie. We vergeten de extra weg die er werd gelopen of gefietst, we vergeten de platte banden, we vergeten de onduidelijkheden op de plannetjes. We zijn tevreden dat iedereen, zoals bij een echte roparun, heeft kunnen lopen (afwisselend 1,5 km tot 2 km), kunnen fietsen (als begeleider of navigator), heeft kunnen oefenen met het minibusje (parkeren zoals het hoort, manoeuvreren, navigeren, helpen), heeft kunnen coördineren (Johan heeft dat weer perfect gedaan) en de eerste foto’s met bijhorende tekst heeft kunnen maken (ondergetekende moest toch ook eens oefenen).  We tellen af: nog 10 keer slapen !

 

28 april: oefenloop Manhay

 

oefenloop Manhay Op zaterdag 28 april vond de derde oefenloop plaats in Manhay. Lopers, fietsers en sympathisanten waren om 10 uur paraat aan het kerkhof van Manhay voor de start van een bijzonder parcours.

De lopers volgden een mooie wandelroute en liepen alzo een  15 km bijzonder heuvelachtig parcours, deels verharde wegen, deels boswegen.  Onze lopers waren allen in form, want het bleek een fluitje van een cent, ondanks de steile tussenstukjes. De fietsers konden dezelfde route volgen, maar waar die de hele voormiddag gezeten hebben blijft een raadsel? Een platte tube en een verkeerde afslag en toen hebben we hen niet meer gezien. Toch kwamen ze na hun modderig, voor de ene fietser wat langer en voor de andere fietser wat meer ‘modderopspattend’ parcours, de groep weer vervoegen.
 
De wandelaars legden deels een ander parcours af en volgenden een wandelroute van ongeveer 7 km. De jongsten Laura en Olivier, de kindjes van lopers Geert en Belinda, liepen gezwind mee. Het was voor de wandelaars ook een fijne, of en toe steile, maar vooral leuke wandeling. In het begin met jas, maar na het doorbreken van de zon, in T-shirt. Er werd gegniffeld te horen dat het aan de andere kant van het land (de kust) de hele morgen regende.
 
Na afloop werden we bijzonder vriendelijk onthaald ten huize Inge en Suzy met taart en koffie.  Iedereen maakt gebruik van deze uitnodiging om hun nieuwe, mooie en eigentijdse woning, van kortbij te bewonderen. Aansluitend genoten de achterblijvers nog van een lekkere maaltijd in Ranch Don Diego.   

 

6 april: nieuwe wafelverkoop start

 

wafels roparun -   IMG_2740 Van 16 tot 20 april organiseert het Jessa Roparun Team opnieuw een verkoop van suikerwafels op de drie campussen. Voor de prijs van 3 euro krijg je 3 heerlijke suikerwafels en steun je de projecten voor kankerpatiënten. Ons ziekenhuis kreeg van Roparun in het verleden al een hoofdhuidkoeler en de financiering van het interieur van het wellnesscenter voor kankerpatiënten.

 

We hopen dit jaar opnieuw 3000 pakken wafels te verkopen dus kom zeker eens langs de stand!

 

Campus VJ: Inkomhal van maandag 16 tot vrijdag 20 april

Campus SA: Inkomhal maandag 16 en dinsdag 17 april

Campus SU: Inkomhal/cafetaria  donderdag 19 april

 

1 april: derde oefenloop achter de kiezen

 

Op 1 april werd verzameld aan De Motten in Tongeren voor onze derde oefenloop. We waren met heel wat lopers en fietsers aanwezig, aangevuld met een aantal bevriende lopers van Atletiekclub De Demer (ADD) van Tongeren. Eerst hebben we samen 16 km gelopen door het heuvelachtige Haspengouwse landschap met een 5 sterren bevoorrading bij loopvriend Dirk L in Vreren. Nadien heeft onze Tongenaar Jan nog een 5 kilometer toeristische loop dwars door het centrum van Tongeren afgewerkt met een aantal volharders. Het weer en de sfeer zaten helemaal mee en iedereen ziet het zitten voor de finale eind mei van Parijs naar Rotterdam.

 

18 maart: Dank aan onze sponsors

 

De afgelopen 2 jaar verzamelden we telkens 25.000 euro voor het goede doel. Ons team hoopt in 2012 opnieuw een mooi bedrag te verzamelen voor kankerpatiënten. Daarbij kunnen we alvast op de bereidwillige steun rekenen van een aantal structurele sponsors. Waarvoor van harte dank!

 

15 maart: Jessa Team 28 start voor derde keer aan Roparun

 

Een groep van 25 enthousiaste Jessa medewerkers heeft zich voor het derde jaar op rij geëngageerd om, samen met 325 andere teams, deel te nemen aan de Roparun 2012. Deze langste estafetteloop ter wereld wordt van zaterdag 26 mei tot maandag 28 mei gelopen met start in Parijs en Hamburg en aankomst in Rotterdam.

 

De Roparun is een loopevenement van 530 kilometer waarbij teams een sportieve prestatie leveren om geld op te halen voor kankerprojecten. Het Jessa Roparun Team 28 bestaat uit acht lopers die elk gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen, uit zes begeleidende fietsers, chauffeurs, verzorgers en mensen van de catering.

 

Deelwebsite:

Roparun 2012 - Jessa Team 28