Een multidisciplinaire behandeling

Om de revalidant weer in het gezin en de samenleving te re-integreren is er nood aan creativiteit, initiatief, observatie, inlevingsvermogen, verantwoordelijkheidszin en deskundigheid. Daarom staat er een multidisciplinair team ter beschikking.

 

team P2102444

 

Dit team bestaat uit de revalidatieartsen, de (revalidatie)verpleegkundigen en zorgkundigen, de kinesitherapeuten, de ergotherapeuten, de logopedisten, de psychologen, de sociale assistenten, de diëtisten en de medewerker pastorale en morele hulp. Deze deskundigen werken, elk vanuit hun specifieke kennis en kunde, mee aan het revalidatietraject van de revalidant. Uiteraard worden de activiteiten van alle disciplines zorgvuldig op mekaar afgestemd.

 

Tijdens het verblijf in het revalidatiecentrum zal de jouw toegewezen revalidatiearts bepalen welke therapieën noodzakelijk zijn. In overleg met de paramedici wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dit behandelplan wordt wekelijks op de kamer uitgehangen. Zo kan je bezoek rekening houden met de geplande therapietijd.

 

Gedurende het verblijf krijg je een coördinerende verpleegkundige toegewezen. Samen met een vaste kinesitherapeut en ergotherapeut vormen zij het coördinerend team voor je revalidatie.

Daarnaast word je behandeld door een team van therapeuten, die ieder deskundig zijn op een specifiek gebied:

 

De therapieën worden individueel of in groep aangeboden en dit van maandagochtend 8u tot vrijdag 17u. Naargelang je doelstellingen kan je in verschillende therapiegroepen terecht komen: kookgroep, winkelgroep, cognitieve groep, rolstoeltraining, sportgroep, stapgroep, arm-handgroep, …

 

SAMPC