MULTI-DISCIPLINAIRE OBESITASWERKING
VOOR KINDEREN EN ADOLESCENTEN

Wat kan ik als ouder doen?

media_140"Mijn kind heeft overgewicht.. Vele zeggen, het groeit er wel uit.. maak je geen zorgen, ik was vroeger ook te dik en nu heb ik er geen last meer van.."

 

Soms zijn we als ouder erg alert omtrent het gewicht van ons kind..Soms is het ons echter nog niet opgevallen dat hij of zij een maatje meer heeft gekregen..

 

Weliswaar is vroegtijdig ingrijpen belangrijk om erger te voorkomen.. Hoe meer overbodige kilo's, hoe moeilijker voor uzelf en uw kind om opnieuw tot een ideaal of gezond gewicht te komen.

 

De beste methode om na te gaan of uw kind last heeft van overgewicht, is de berekening van de aangepaste BMI.  Een kind groeit nog en past niet binnen de normen voor BMI die gehanteerd worden voor volwassenen.
De BMI-meter op onze website is tevens aangepast voor gebruik bij kinderen.

 

Indien u bij de berekening merkt dat uw kind last heeft van overgewicht, wacht dan niet langer om de eet- en bewegingsgewoontes binnen uw gezin onder de loep te nemen.
Start nog vandaag met gezondere voedingsmiddelen in huis te halen, en de dagdagelijkse beweging te verhogen.
Verder op onze website kan u nog tips terugvinden in verband met gezond eten en bewegen.
Neem eventueel contact met een gespecialiseerd centrum die U kan helpen in de begeleiding van uw kind en uzelf om de nieuwere gezonde eet- en bewegingsgewoontes te installeren.

 

Indien U bij de berekening merkt dat uw kind zich bevindt in de categorie van obesitas, twijfel niet om uw huisarts hieromtrent aan te spreken en contact te nemen met een gespecialiseerd centrum. Obesitas kent immers verhoogde risico's op medische aandoeningen zoals o.a. type 2 diabetes, leverstoornissen,... Een uitgebreide medische screening, voedingsanamnese, bewegingsanamnese en psychologische screening is aangewezen om het geheel van beïnvloedende factoren in kaart te brengen.

 

Als ouder kunnen we veel doen om de ongezonde voedingsgewoontes van onze kinderen aan te pakken. Ouders zijn onmisbaar in de aanpak van het overgewichtsprobleem.
Blijf dus alert op de eet- en bewegingsgewoontes van uw kind, alsook van uw gezin.

 

Voorkomen is beter dan genezen!