MULTI-DISCIPLINAIRE OBESITASWERKING
VOOR KINDEREN EN ADOLESCENTEN

Wat kan ik als ouder doen?

media_140

“Mijn kind heeft overgewicht.. Vele zeggen, het groeit er wel uit.. maak je geen zorgen, ik was vroeger ook te dik en nu heb ik er geen  last meer van..”

 

Soms zijn we als ouder erg alert omtrent het gewicht van ons kind. Soms is het ons echter nog niet opgevallen dat hij of zij een maatje meer heeft gekregen..

 

De beste methode om na te gaan of uw kind last heeft van overgewicht, is de berekening van de aangepaste BMI. Een kind groeit nog en past niet binnen de normen voor BMI die gehanteerd worden voor volwassenen.

 

De BMI-meter op onze website is tevens aangepast voor gebruik bij kinderen.

 

Als je merkt dat je kind last heeft van overgewicht, wacht dan niet langer om de voedings- en bewegingsgewoontes binnen uw gezin aan te pakken .

Neem eventueel contact met uw huisarts of een diëtiste die u kan helpen in de begeleiding van uw kind en uzelf om gezonder te eten en meer te bewegen.

 

Op onze website kan u enkele tips terugvinden in verband met gezond eten en bewegen.

 

Indien U bij de berekening merkt dat uw kind zich bevindt in de categorie van obesitas, twijfel niet  om zeker uw huisarts te contacteren en hulp te zoeken bij een gespecialiseerd centrum. Obesitas kent immers verhoogde risico’s op medische aandoeningen zoals o.a. type 2 diabetes, leverstoornissen,…

 

Als ouder kunnen we veel doen om de ongezonde voedingsgewoontes van onze kinderen aan te pakken. Ouders zijn onmisbaar in de aanpak van het overgewichtsprobleem.

 

Overgewicht en obesitas kan het best behandeld worden als het hele gezin hier aan meewerkt.