MULTI-DISCIPLINAIRE OBESITASWERKING
VOOR KINDEREN EN ADOLESCENTEN

Ons aanbod

media_137

Welke behandelingsmogelijkheden kunnen wij aanbieden?

 

Kinderen tussen 7 en 12 jaar

 

Voor kinderen tussen 7 en 12 jaar richten we ons op de ouders met een Ouderprogramma.

 

In deze sessies geeft de diëtiste tips over gezonde voeding en gaat de psychologe dieper in op de specifieke aanpak van uw kind om een gezond eet- en bewegingsgedrag te kunnen installeren.

 

Tijdens het ouderprogramma zijn er voor de kinderen bewegingsessies voorzien onder leiding van de kinesiste.

In totaal zijn er 6 sessies, om de twee weken.

 

Na de sessies wordt er opnieuw een consult bij de behandelende kinderarts voorzien en is er verdere opvolging bij de diëtiste, psychologe en kinesiste.

 

Er wordt geopteerd voor een behandeling van ongeveer 1 jaar.

 

 

Jongeren tussen 13 en 16 jaar

 

Bij jongeren tussen 13 en 16 jaar wordt er als behandeling gestart met een weekopname in het ziekenhuis.

 

Tijdens de opname zullen de diverse beïnvloedende factoren in kaart worden gebracht, en wordt er een advies geformuleerd voor de verdere aanpak van het gewichtsprobleem.

 

Tijdens de opname is er aandacht voor gezonde voeding en psychologische aspecten. Tevens zijn er dagelijks bewegingssessies. Daarnaast kunnen er allerhande medische onderzoeken gepland worden. Na de weekopname is er intensieve opvolging door de diëtist en psychologe. Vrijblijvend kan er gekozen worden voor een bijkomend bewegingsprogramma.

 

Om de 3 maanden, of vaker indien nodig, wordt het kind of de jongere ook onderzocht door de behandelende kinderarts. Er wordt geopteerd voor een behandeling van ongeveer 1 jaar.